Provincie Groningen

Een sociaal intranet voor de Provincie Groningen

De Provincie Groningen heeft ons in eind 2012 gevraagd voor het bedenken, ontwikkelen en uitrollen van een nieuw intranet, Een sociaal intranet.

Een sociaal intranet, dat aansluit bij de vereisten, karakteristiek en de mogelijkheden van deze tijd is ontwikkeld rond de volgende pijlers:

  • Helder en begrijpelijk te zijn
  • Relevante informatie te tonen
  • Informatie eenvoudig te ontsluiten

Hierbij is afscheid genomen van de onoverzichtelijkheid, complexiteit en de eendimensionele werking van een klassiek internet.

Gebruikers centraal stellen

PythonUnited heeft een intranet ontwikkeld met de kerngedachte dat het gaat om personen, zij zijn bepalend voor het succes. Alle elementen worden georganiseerd rondom personen (gebruikers)

  • Gebruiker begrijpt
  • Gebruiker kiest
  • Gebruiker neemt initiatief
  • Gebruiker weet wat goed voor hem/haar is

De belangrijkste elementen in het intranet zijn:
Informatie, Producten en diensten, Groepen en Projecten.

Ontwerp filosofie

Het intranet is een heldere, bruikbaar en vooral persoonlijke omgeving. De gebruikers staan centraal

PythonUnited heeft in 2013 de eerste versie van het Intranet uitgerold en in productie genomen. Sindsdien is er verder doorontwikkeld aan het systeem. Zowel op technisch vlak als op het vlak van usability. We doen er alles aan om het gebruik plezier te vergroten. Dit zien wij ook terug in de resultaten. Het intranet is een veel gebruikt en centraal communicatie middel geworden.

1-RAAmQFEU4fidUfcxaf8OEQ.png

Beheer en Open source

PythonUnited is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van de applicatie voor de Provincie Groningen. De applicatie wordt ook actief doorontwikkeld is door de Provincie als Open-source beschikbaar gesteld.

Meer weten over het sociaal intranet? Neem contact op. Bel ons op 085 4012 977, stuur een mail of kom langs voor een kop koffie op ons kantoor in Amsterdam of Groningen.

Wil je meer weten? Wij willen graag kennis maken.